Logo
  • ראשי
  • תחומי עניין
  • פודקאסט
  • קומיקס
  • קצת עלינו
  • צוות העמותה
  • צרו קשר
  • EN
  • ראשי
  • תחומי עניין
  • פודקאסט
  • קומיקס
  • קצת עלינו
  • צוות העמותה
  • צרו קשר
  • EN

ניסוי בקטנה: אי-יציבות ספמן-טיילור (Saffman-Taylor)

30/07/2019



מאת: ולרי פרומקין

כאשר נוזל עם צמיגות נמוכה (הנוזל הכחול בסרטון) דוחף נוזל עם צמיגות גבוהה יותר (הנוזל השקוף בסרטון) דרך תווך נקבובי, השפה בין שני הנוזלים מאבדת יציבות ומקבלת צורה של אצבעות בתהליך שנקרא viscous fingering.


פרסומת


בסרטון, הנוזל הצמיג הוא גליצרול, הנוזל הכחול הוא מים עם צבע מאכל, ו"התווך הנקבובי" מיוצר על ידי שני לוחות שקופים עם רווח של 0.15 מילימטר ביניהם (מערכת כזאת נקראת תא הילי-שאו).
המרחק בין שני הלוחות (כמו גם היחס בין הצמיגויות) משפיע מאד חזק על צורת האצבעות שנוצרות. ככל שהמרחק בין הלוחות יהיה קטן יותר, נקבל אצבעות רבות יותר ודקות יותר.

Music: filmstro.com


 

מאת:

פרופ' ולרי פרומקין

ולרי הוא פרופסור באוניברסיטת בוסטון. במעבדתו הוא חוקר תופעות מתח פנים ופיזיקה של זורמים, עם יישומים במיקרוזרימה, אופטיקה, הדפסת תלת-ממד, וייצור בתנאי מיקרו-כבידה. כמו כן, הוא חוקר אנלוגים הידרו-דינאמיים למערכות קוונטיות, שאלו מערכות זורמים המדמות מערכות קוונטיות.

עזרו לנו לצמוח עזרו לנו לצמוח שלחו לחברים שלחו לחברים
Facebook linkedin twitter whatsapp email

לכתבות נוספות



החללית של ספייס-אקס הולכת להזיע

תן לי קצת ספייס!

סוללות מקפצות או איך עושים מחקר רציני על בסיס סרטון יוטיוב

סדרת צ'רנוביל - פוסט שני

Logo
הצהרת נגישות
  • ראשי
  • תחומי עניין
  • פודקאסט
  • קומיקס
  • קצת עלינו
  • צוות העמותה
  • צרו קשר
  • EN

All rights reserved. © Copyright 2026


פרסומות